Van tandartsen tot thuiswerkers: voor welke beroepsgroepen is een zadelkruk interessant?

Ergonomische kappersfiets met zadel

Heb je ooit langdurig in dezelfde positie gezeten of gestaan tijdens je werk? Dan weet je als geen ander hoe vermoeiend en pijnlijk dat kan zijn. Veel beroepsgroepen hebben te maken met een hoge werkdruk en een langdurige zit- of sta-positie wat kan leiden tot lichamelijke klachten. Een ergonomische werkhouding is daarom essentieel voor het behoud van een gezond en productief werkleven. Een zadelkruk kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. In deze blog behandelen we voor welke beroepsgroepen een zadelkruk interessant kan zijn en waarom het een goede optie kan zijn voor thuiswerkers. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van een zadelkruk en hoe het kan bijdragen aan een gezonde werkhouding!

1. Tandheelkunde

Tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en andere mondzorgprofessionals brengen de hele dag door in dezelfde houding. Dit kan leiden tot rug-, nek- en schouderklachten. Door de unieke zadelvorm van de kruk wordt de wervelkolom in een neutrale positie gehouden en worden de spieren van de rug, nek en schouders ontlast. De houding vermindert de spanning in het lichaam en de kans op klachten.

Naast een ergonomische houding biedt een zadelkruk meer bewegingsvrijheid. Dit zorgt ervoor dat tandheelkundige professionals gemakkelijk van positie kunnen veranderen en zich vrij kunnen bewegen rondom de patiënt. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie maar ook het werkcomfort. Om het werkcomfort te bevorderen heeft Firmseats in samenwerking met diverse tandartsen de Polar White zadelkruk ontwikkeld. Deze compleet witte kruk is niet alleen erg hygiënisch maar past naadloos in ieder interieur van een moderne praktijk.

2. Kappers en schoonheidsspecialisten

Kappers en schoonheidsspecialisten werken vaak op hoogte en moeten in een bepaalde houding staan. Een zadelkruk helpt om deze houding te ondersteunen en het werk gemakkelijker te maken. Bovendien kunnen kappers en schoonheidsspecialisten gemakkelijk van positie veranderen dankzij het grote hoog-laag bereik en de bekken-kantelmogelijkheid. Speciaal voor deze beroepsgroep heeft Firmseats de Salon Pro zadelkruk ontwikkeld. De kruk heeft een hoog werkbereik en is voorzien van haarvrije wielen. Deze wielen hebben geen wielas, hiermee wordt voorkomen dat haar en ander vuil ophoopt in de wielen.

3. Fysiotherapie

Fysiotherapeuten werken met patiënten in verschillende houdingen en posities. Een zadelkruk draagt bij om de juiste houding te hanteren en de patiënt goed te kunnen behandelen. Het compacte formaat maakt het mogelijk om vrij rondom de patiënt te bewegen en specifieke oefeningen goed te kunnen uitvoeren. Een goed voorbeeld van een compact model is de Firmseats Allround Hero. Dit krukje pak je er makkelijk 'even' bij voor een behandeling. Na afloop is hij weer makkelijk op te bergen.

4. Laboratoria

In laboratoria worden veel verschillende taken uitgevoerd zoals het analyseren van monsters, het voorbereiden van experimenten en het uitvoeren van onderzoeken. Deze taken kunnen vaak langdurig zittend werk vereisen, wat kan leiden tot lichamelijke klachten. Een zadelkruk kan een interessante optie zijn voor laboratoriumpersoneel dat op zoek is naar een ergonomische zithouding. In laboratoria gelden strikte hygiënevoorschriften. Dit houdt in dat de krukken gemakkelijk te reinigen moeten zijn en geen risico vormen voor de onderzoeken. Voor optimale hygiëne heeft Firmseats de Medical Collectie ontwikkeld. Deze collectie kenmerkt zich door het gebruik van componenten die goed te reinigen zijn. Zo is de kruisvoet uitgevoerd zonder ribben aan de onderkant waar zich normaal gesproken veel vuil ophoopt. Ook de wielen zijn erg hygiënisch. Het open design zorgt ervoor dat er geen vuil en stof vastslaat in de wielen.

5. Werkplaatsen

In werkplaatsen worden vaak zware en fysieke taken uitgevoerd zoals lassen, slijpen en zagen. Hierbij moet het lichaam langdurig in dezelfde posities staan. Dit kan leiden tot vermoeidheid, pijn en andere lichamelijke klachten. Een zadelkruk is hiervoor een goed oplossing. Het lichaam neemt een ergonomische werkhouding aan omdat de wervelkolom in een rechte positie wordt gehouden. In een werkplaats is het belangrijk dat de krukken voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. De krukken moeten stevig en stabiel zijn om het risico op vallen te verminderen. Daarnaast is het belangrijk de krukken regelmatig te reinigen zodat ze in goede staat blijven. De Best Friend is de beste vriend van iedere werkplaats medewerker. De kruk is erg robuust en kan wel tegen een stootje. Bij uitstek geschikt voor een werkplaats.

6. Thuiswerkers

Thuiswerken komt steeds vaker voor en veel mensen beschikken niet over een professionele werkplek met ergonomische bureaustoel. Door de vele voordelen van een zadelkruk kun je jouw thuiswerkervaring verbeteren en efficiënter werken. Bovendien is een zadelkruk veel compacter dan een reguliere bureaustoel wat handig is als je niet veel ruimte hebt. Daarnaast is de kruk ook gemakkelijk op te bergen als de kruk niet wordt gebruikt. Bijvoorbeeld onder het bureau of in een kast. Het is wel belangrijk om een goede kwaliteit zadelkruk te kiezen die past bij je lichaam en werkplek. Speciaal voor thuiswerkers heeft Firmseats de Classic Collectie uitgebracht. Deze krukken zijn erg toegankelijk voor iedereen.

Oplossing

Kortom, een zadelkruk kan zeer interessant zijn voor verschillende beroepsgroepen zodat zij nog beter hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Wacht niet langer en ontdek de voordelen van een zadelkruk! Het verbeteren van jouw werkervaring en het verminderen van lichamelijke klachten kan een wereld van verschil maken en bijdragen aan een gezondere werkomgeving.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar wat Firmseats voor jou kan betekenen? Neem contact op met een van onze adviseurs! Bel naar 0321 - 38 51 79 of stuur een mailtje naar sales@firmseats.nl

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!