Prettig werken: werkstoelen voor tandheelkundige professionals

Tandartsen staan bekend om hun precisie en aandacht voor detail tijdens elke behandeling of controle. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de fysieke uitdaging die hun werk met zich meebrengt. Lange uren zitten in dezelfde positie en herhaalde bewegingen kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Gelukkig bieden de ergonomische werkstoelen van Firmseats de oplossing voor deze problemen!

De tandartspraktijk als werkomgeving

Een typische dag in de praktijk is vaak een lange dag, in een beperkte ruimte waarbij je als tandarts vrijwel de hele dag zittend werk uitvoert. Tandartsen en assistenten zijn constant in een gebogen positie aan het werk om patiënten te behandelen. Deze houding kan leiden tot rugpijn, nekpijn en andere lichamelijke klachten die jouw focus en productiviteit kunnen beïnvloeden.

De voordelen van ergonomische werkstoelen

De ergonomische werkstoelen en zadelkrukken van Firmseats zijn speciaal ontworpen om de houding van tandartsen te verbeteren en comfort te bieden tijdens iedere behandelingen. Hieronder geven we je een aantal voordelen:

  1. Betere rugondersteuning: De ergonomische werkstoelen van Firmseats zijn voorzien van rugleuningen die geschikt zijn voor de ondersteuning van jouw onderrug. Dit vermindert de druk op de onderrug en voorkomt rugpijn. Zadelkrukken bieden daarentegen direct een gezonde werkhouding dankzij het ergonomisch gevormde zadel. Het zadel zorgt ervoor dat de bekken worden gekanteld en de wervelkolom in de natuurlijke positie staat.
  2. Verstelbaarheid: De stoelen en krukken van Firmseats zijn volledig verstelbaar, waardoor tandartsen en assistentes iedere zithoogte en -hoek kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en de specifieke behandeling die ze uitvoeren. Is de zithoogte te hoog of te laag? Firmseats beschikt over een ruim assortiment met verschillende soorten gasveren!
  3. Bewegingsvrijheid: Onze krukken en stoelen zijn uiterst compact waardoor het mogelijk is gemakkelijk rondom de patiënt te verplaatsen.
  4. Comfortabele zittingen: De zittingen en zadels op onze krukken en stoelen zijn uitvoerig getest op comfort en slijtage. Dit maakt ze zeer prettig om op te zitten en ontzettend duurzaam. Standaard worden onze zittingen geleverd met een zwarte stoffering. Tegen meerprijs kan dit gestoffeerd worden in diverse andere stoffen en kleuren. Zoals Stamskin of Puxx
  5. Verbeterde productiviteit: Door comfortabeler te zitten en een betere houding te behouden, kun je als gebruiker je beter concentreren op jouw werk en de patiënten efficiënter behandelen.

Investeer in jouw gezondheid en comfort

Het is duidelijk dat ergonomische werkstoelen en zadelkrukken een waardevolle investering zijn voor tandartsen en assistenten. Door te kiezen voor een speciale zitoplossing van Firmseats, zorgt niet alleen voor een goede werkhouding maar ook voor optimale prestaties tijdens de behandelingen.

Als tandarts is het essentieel om te investeren in hoogwaardige ergonomische zadelkrukken en werkstoelen om je comfort en productiviteit te verhogen, terwijl je tegelijkertijd de gezondheid van je rug en nek beschermt. Het is een investering die op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen, waardoor je jarenlang met precisie en plezier kunt blijven werken!

Neem vandaag nog de stap naar een comfortabelere en gezondere tandartspraktijk door te kiezen voor ergonomische stoelen die zijn ontworpen om je behoeften te ondersteunen! Vul het contactformulier in en kom met ons in contact of bel naar +31 321 38 51 79

Aanbevolen voor jou

MEDICAL ERGO LB Zithoogte: 56 - 74.5 cm
€ 479,00
excl. BTW. € 395,87
MEDICAL ZADEL EB Zithoogte: 54.5 - 74.5 cm
€ 459,00
excl. BTW. € 379,34
MEDICAL WAVE LB Zithoogte: 55 - 73.5 cm
€ 479,00
excl. BTW. € 395,87
ASSISTANT ZADEL Zithoogte: 54 - 74 cm
€ 349,00
excl. BTW. € 288,43

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!