Wat is de beste zadelkruk voor jouw fysiotherapiepraktijk?

Ergonomische werkkruk speciaal voor fysiotherapeuten

Als fysiotherapeut breng je waarschijnlijk veel tijd door in dezelfde houding tijdens de behandeling van patiënten. Juist als fysiotherapeut weet je als geen ander dat dit kan leiden tot pijnlijke rug- en nekklachten en zelfs tot langdurige aandoeningen. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede werkkruk die je ondersteunt en de belasting op je lichaam vermindert. Beter bekend als een zadelkruk. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste kruk? In deze blog behandelen we enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van de beste zadelkruk voor jouw praktijk. Lees snel verder!

Comfort & ergonomie

Een goede zadelkruk heeft een ergonomische zitting die je rug ondersteunt en het bekken dwingt een ergonomische houding aan te nemen. Een kruk met de mogelijkheid om de hoogte te verstellen is erg belangrijk. Op deze manier zorg je ervoor dat je de werkhoogte kunt aanpassen aan de hoogte van de behandeltafel. Omdat de kruk onderdeel is van jouw werkplek dient deze natuurlijk ook comfortabel te zijn tijdens langere behandelingen. De zitting moet dus niet te hard of te zacht zijn. Firmseats heeft ontzettend veel verschillende zadels en zittingen in het assortiment. Hierdoor hebben wij vrijwel voor ieder lichaam een comfortabele oplossing. Naast de ruime keuze aan zitvlakken beschikken wij ook over een ruime keuze aan gasveren. Hiermee kan de hoogte van de kruk worden versteld. De juiste hoogte bepaal je door op de kruk te gaan zitten, je voeten plat op de grond te zetten en de heupen iets hoger dan de knieën te plaatsen. Denk bij het kiezen van de juiste hoogte ook aan het type patiënt die je behandelt. Behandel je voornamelijk kinderen, kies dan een lagere zadelkruk. Ben je niet helemaal zeker welke zadelkruk je nodig hebt? Vraag dan een proefplaatsing aan en ervaar het zelf!

Mobiliteit

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een zadelkruk is mobiliteit. Als fysiotherapeut beweeg je regelmatig tussen verschillende patiënten. Daarom is het belangrijk om een kruk te hebben die gemakkelijk te verplaatsen is en voldoende stabiliteit biedt tijdens het bewegen. De krukken van Firmseats zijn niet alleen erg licht van gewicht maar ook eenvoudig te verplaatsen dankzij de soepele wieltjes. De wielen zijn geschikt voor alle vloeren. Daarnaast zijn de wielen onbelast geremd. Dit houdt in dat de kruk nooit wegschiet als jij of een patiënt wil gaan zitten!

Materiaal

Het materiaal van de zadelkruk is op het eerste gezicht alleen belangrijk voor de uitstraling van de kruk. Naast uitstraling heeft materiaal ook invloed op de duurzaamheid en levensduur. Een kruk van hoge kwaliteit kan jarenlang meegaan en zorgt voor een professionele uitstraling van de praktijk.

Bij Firmseats bieden we zadelkrukken aan die zijn gemaakt van duurzame materialen van hoogste kwaliteit. Zo zijn onze krukken voorzien van een sterke aluminium kruisvoet en een kunstlederen zitting waarbij stoffering in Stamskin of Purfect optioneel is. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt voor een lange levensduur en maakt dat de krukken erg gemakkelijk schoon te maken zijn.

De zadelkrukken van Firmseats zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en goed bestand zijn tegen vlekken. Dit maakt ze uiterst hygiënisch en ideaal voor gebruik in een praktijkomgeving.

Uitstraling

Het uiterlijk van de zadelkruk is niet alleen belangrijk voor de esthetiek van de praktijkruimte, maar kan ook een rol spelen in het comfort van de fysiotherapeut. Bij Firmseats bieden we zitkrukken aan in verschillende stijlen en kleuren, zodat je een zitkruk kunt vinden die bij jouw persoonlijke smaak en praktijk past.

Standaard worden de krukken van Firmseats geleverd in zwart kunstleder. Op verzoek kan de zitting in een andere stof en kleur worden gestoffeerd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleur die het beste bij jouw praktijk past.

Oplossing

In deze blog hebben we besproken waarom zadelkrukken een belangrijk hulpmiddel zijn voor fysiotherapeuten. Door te kiezen voor een kwalitatieve zadelkruk die voldoet aan de behoeften van de therapeut, kan het werkcomfort en de ergonomie worden verbeterd, waardoor het risico op lichamelijke klachten wordt verminderd.

Bij Firmseats begrijpen we het belang van kwaliteit en comfort in de praktijkruimte van fysiotherapeuten. Daarom bieden we een breed scala aan hoogwaardige zadelkrukken die voldoen aan de eisen van de praktijk. Onze zadelkrukken zijn comfortabel, ergonomisch en gemaakt van duurzame materialen. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om de stoffering van de kruk aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwe zadelkruk voor jouw praktijk, bekijk dan onze collectie op www.firmseats.nl. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte zadelkruk die past bij jouw wensen en behoeften.

Aanbevolen voor jou

BEST FRIEND Zithoogte: 51 - 71 cm
€ 169,00
excl. BTW. € 139,67
LOVE TO WORK HOME Zithoogte: 50 - 69 cm
€ 199,00
excl. BTW. € 164,46
ALLROUND HERO Zithoogte: 50 - 69 cm
€ 149,00
excl. BTW. € 123,14
SAFE MY BACK Zithoogte: 55 - 73 cm
€ 199,00
excl. BTW. € 164,46

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!