Sta op voor gezondheid: de voordelen van afwisseling

Ergonomische hoog-laag bureau wat zorgt voor afwisseling

In de moderne werkomgeving brengen mensen lange uren zittend door. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Gelukkig groeit het bewustzijn van de negatieve effecten van langdurig zitten en is het steeds gebruikelijker om afwisselend te zitten en staan op de werkplek. Bij Firmseats begrijpen we het belang van een gezonde werkomgeving. Daarom bieden we hoogwaardige zadelkrukken en in hoogte verstelbare werkstoelen aan die speciaal ontworpen zijn om afwisselend zitten en staan op de werkplek mogelijk te maken.

De schadelijke gevolgen van langdurig zitten

Onderzoek (TNO, 2023, Langdurig zitten) heeft aangetoond dat langdurig zitten geassocieerd wordt met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en rugpijn. Dit gebeurt doordat het lichaam inactief wordt en de stofwisseling vertraagt, wat kan leiden tot gewichtstoename en een verstoorde bloedsuikerregulatie. Daarnaast kan een slechte zithouding leiden tot spanning en pijn in de nek, schouders en rug, wat de productiviteit en het welzijn van werknemers kan beïnvloeden.

De voordelen van afwisseling

Afwisselend zitten en staan op de werkplek, ook bekend als actief zitten of dynamisch werken, biedt een tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn van werknemers. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Verbeterde bloedsomloop: Door af en toe te staan wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat de doorbloeding van spieren en organen verbetert. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en de concentratie te verhogen.
  2. Verhoogde calorieverbranding: Staand werken verbruikt meer calorieën dan zitten, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en een actievere levensstijl.
  3. Betere houding: Afwisseling tussen zitten en staan bevordert een betere houding omdat door te staan de belasting op de wervelkolom afneemt. Hierdoor worden de spieren in de onderrug geactiveerd.
  4. Verhoogde energie en productiviteit: Staand werken kan de alertheid en energie van werknemers verhogen, wat de productiviteit en creativiteit kan stimuleren.

Zadelkrukken en werkstoelen

Het afwisselen tussen zitten en staan wordt eenvoudig gemaakt door het gebruik van zadelkrukken en in hoogte verstelbare werkstoelen. Zadelkrukken zijn ontworpen om een actieve zithouding te bevorderen, waarbij de benen licht naar voren zijn geplaatst en de wervelkolom in een natuurlijke positie wordt gehouden. Dit helpt de druk op de onderrug te verminderen en de spieren te activeren.

In hoogte verstelbare werkstoelen bieden de mogelijkheid om eenvoudig tussen zitten en staan te schakelen. Gebruikers kunnen de stoel eenvoudig aanpassen aan hun lichaamslengte en werkhouding, zodat ze zowel zittend als staand kunnen werken zonder hun productiviteit te onderbreken.

Conclusie

Afwisselend zitten en staan op de werkplek heeft vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn van iedereen die langdurig zittend werk uitvoert. Het vermindert de negatieve effecten van langdurig zitten en bevordert een actievere werkhouding. Bij Firmseats staan we klaar om jou te voorzien van hoogwaardige zadelkrukken en in hoogte verstelbare werkstoelen die bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 (0)321 38 51 79 of mail naar sales@firmseats.nl

Aanbevolen voor jou

LOVE TO WORK HOME Zithoogte: 50 - 69 cm
€ 199,00
excl. BTW. € 164,46
LOVE TO WORK HOME BALANS Zithoogte: 50 - 69 cm
€ 299,00
excl. BTW. € 247,11
BEST FRIEND Zithoogte: 51 - 71 cm
€ 169,00
excl. BTW. € 139,67
SAFE MY BACK XL Zithoogte: 65 - 90 cm
€ 199,00
excl. BTW. € 164,46

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!