Hoe kunt u actief werken?

Een actieve werkplek

Een actieve werkplek of een dynamische werkplek stimuleert beweging gedurende uw werkdag. Meer beweging zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en dus een gezondere werkdag. Een ander bijkomend voordeel is dat u een hoop fysieke klachten van het lichaam voorkomt. Actieve werkplekken zijn er in verschillende soorten en maten maar het uitgangspunt blijft bewegen. We nemen de verschillende vormen van een actieve werkplek met u door:

Actief zitten

Een dynamische werkplek begint bij een actieve zithouding. Bijvoorbeeld door een balanskruk. Bij het gebruik van een balanskruk moet uw lichaam continu zijn best doen om in balans te blijven en bent u steeds in beweging. Op deze manier traint u onderbewust uw rugspieren en voorkomt u klachten in uw onderrug. Probeer uw werkdag op een bureaustoel eens af te wisselen met het zitten op een balanskruk. Bekijk hier een van onze balanskrukken!

Actief staan

Een andere vorm van dynamisch werken is het gebruik van een zit-stabureau. Een zit-stabureau maakt het mogelijk om zittend en staand werken af te wisselen. De Firmseats bureaus zijn voorzien van een elektrisch bedieningspaneel waarop de werkhoogte is af te lezen. Dit maakt het makkelijk en aantrekkelijk om gedurende de werkdag de werkhouding af te wisselen. Het wisselen van werkhouding stimuleert de doorbloeding van het lichaam en vermindert lichamelijke klachten.

Meer weten over dynamisch werken?

Neem contact met op met een van onze specialisten! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor u of uw medewerkers. Stuur gerust een mail naar sales@firmseats.nl of bel naar: +31 321 38 51 79