Een nieuwe bureaustoel instellen!

U heeft een nieuwe Firmseats bureaustoel gekocht. De Firmseats bureaustoel is geheel conform de NPR1813 en NEN 1335 2020 normen. De stoel is volledig in te stellen zodat deze perfect aansluit op uw lichaam. Wij leggen je eenvoudig uit hoe u de stoel perfect instelt.

Zithoogte

De ideale werkhouding begint bij de zithoogte. De zithoogte is gemakkelijk in te stellen. Ga zitten op de bureaustoel en plaats beide voeten plat op de grond. U kunt de zithoogte nu aanpassen tot dat uw benen een hoek van 90 graden aannemen. Zorg ervoor dat uw bovenbenen een klein beetje aflopen zodat uw heup een stukje hoger ligt. Op deze manier stimuleert u de doorbloeding in uw benen en voorkomt een nare tinteling in uw benen.

Zitdiepte

Bij de Firmseats bureaustoel is het mogelijk om de zitdiepte in te stellen. De zitdiepteverstelling maakt het mogelijk om het zitvlak naar voren of naar achteren te schuiven. Zeker voor mensen met langere benen kan dit een prettige oplossing zijn. Zorg ervoor dat tussen de voorkant van het zitvlak en de knieholte minimaal twee vingers passen en maximaal een vuist. Als deze afstand groter is dan een vuist kunt u het gevoel krijgen dat u van de zitting af glijdt. Is de afstand te klein? Dan kan dit voor irritatie zorgen.

Rugleuning

De rugleuning van een goede bureaustoel zijn vaak op twee plekken in te stellen.

Allereerst de hoek van de rugleuning. Zorg ervoor dat de hoek van de rugleuning en de rug minimaal 90 graden is en maximaal 110 graden. Zo zit u zo actief mogelijk. Maak de hoek niet kleiner. Dan zit u te rechtop wat gedurende de dag zorgt voor vermoeidheid.

De hoogte van de rugleuning. Sommige stoelen beschikken over een hoogte verstelbare rugleuning. Zorgt u ervoor dat de rugleuning de gehele rug ondersteunt. Echter, onze ergonomen geloven meer in een verstelbare lumbaalsteun. De lumbaalsteun biedt extra ondersteuning in de onderrug en dient geplaatst te worden in de holling van de rug. De Firmseats bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare lumbaalsteun.

Armleggers

Tot slot de armleggers. Het is gemakkelijk om uw armen te laten rusten op het bureaublad. Het gevaar hiervan is dat u te ver naar voren leunt. Hierdoor ontstaat extra spanning op de nekspieren. Om de armleggers op de juiste manier in te stellen dient u uw schouders ontspannen te laten hangen in een hoek van 90 graden. Schuif de armleggers naar de juiste hoogte en laat uw armen rusten. Zo! Uw stoel is nu perfect ingesteld!