Uw thuiswerkplek inrichten!


Het nieuwe werken

Sinds het begin van de Covid-19 crisis werkt Nederland massaal thuis. Met de piek van de crisis achter ons is het thuiswerken inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor de meeste werknemers en werkgevers is thuiswerken een uitkomst. Terwijl anderen graag een grap en een grol maken bij het koffiezetapparaat met hun collega's. Hoe productief een medewerker is wordt mede bepaald door zijn werkplek en omgeving. Is er veel ruis op de achtergrond of andere afleiding? Daarnaast speelt het meubilair ook een grote rol. Een oude bureaustoel of toch de eetkamerstoel?

Thuiswerkplek: wie betaalt dat?

Steeds meer bedrijven bieden een thuiswerkvergoeding of thuiswerkbudget aan. Dit is een budget wat door de werkgever beschikbaar wordt gesteld voor uw thuiswerkplek als werknemer. In eerste instantie is het zo dat de werkgever verantwoordelijk is voor het veilig en gezond werken van de medewerker. Dit houdt in dat dat werkgever kosten voor het mogelijk maken van een veilige en gezonde werkplek moet betalen. Echter, volgens de arbowet gelden er beperkte regels voor het thuiswerken t.o.v. werken op kantoor. Maar nu thuiswerken steeds normaler wordt en vaker de eerste werkplek is van de medewerker, is het voor werkgevers steeds belangrijker om bij te dragen aan een thuiswerkplek.

Een goede werkplek

De meeste thuiswerkplekken zijn ingericht op één avond in de week administratie doen (als dit al niet aan de keukentafel gebeurt). Dus niet voor een lange dag achter een beeldscherm werken. Sinds de corona-crisis zien fysiotherapeuten steeds meer thuiswerkers met verschillende lichamelijke klachten. Dit blijkt uit onderzoek van CNV onder thuiswerkers. Voornamelijk rug-, nek- en schouderklachten. Deze kunnen gemakkelijk ontstaan bij een verkeerde werkhouding. Een te hoge tafel leidt bijvoorbeeld tot schouderklachten. De schouders kunnen dan niet ontspannen langs het lichaam hangen. Een te hoog of een te laag beeldscherm leidt tot een stijve en zere nek. Ook voor de ogen is dit geen ideale situatie. Een (bureau)stoel met te weinig ondersteuning leidt tot een stijve rug en pijn in de onderrug. Voor medewerkers is het daarom belangrijk om te beschikken over een werkplek die volledig kan worden aangepast aan ieder lichaam.

Op het moment van inrichten komt u er als werkgever of werknemer achter dat er veel keuze mogelijkheid is. Verschillende bureaustoelen in verschillende prijsklassen met op het eerste gezicht geen enkel verschil. Welke kiest u dan? En is duur altijd beter?

Het begint met een goede stoel!

Firmseats vindt dat iedereen goed moet kunnen zitten tijdens werkzaamheden. Een goede ergonomische bureaustoel draagt bij aan een goede werkhouding en een productieve werkdag. 'Maar een ergonomische bureaustoel is toch erg duur?' Het is een misvatting om te denken dat goed zitten ontzettend kostbaar moet zijn. In de meeste gevallen is de prijs van een stoel afhankelijk van het aantal opties en mogelijkheden waarover de stoel beschikt. Echter, hoe meer opties is niet altijd beter. Zeker wanneer u bij gebruik geen goede instructies heeft gekregen. Dit resulteert in te comfortabele zithouding die niet heel erg ergonomisch is. Daarom heeft Firmseats gekozen voor één goede stoel met enkel de meest effectieve mogelijkheden en een goede instructie bij gebruik! De stoel is volledig samengesteld uit de beste componenten vanuit Europa. Dankzij ons inkoopvoordeel kunnen wij deze kwalitatieve stoel voordelig aanbieden. Op verzoek kunnen wij ook afwijkende stoelen aanbieden.

De eettafel - stoel combinatie

De eettafel. De ideale werkplek voor menig thuiswerker. Centraal in uw woning en dichtbij het koffiezetapparaat. Maar zo ideaal is de eettafel helemaal niet. Vaak te hoog. Het werken aan een te hoog blad kan op (korte) termijn leiden tot schouderklachten. De ellebogen steunen op die manier niet in een hoek van 90 graden. Daarnaast kunnen de ellebogen niet ontspannen langs het lichaam hangen. Op deze manier ontstaat continue spierspanning. Door dag in dag uit op deze manier te werken ontstaan serieuze schouder- en nekklachten. Deze spiergroepen worden dan namelijk overbelast.

Het aanpassen van de werkhoogte is daarom ontzettend belangrijk. Bijvoorbeeld in de vorm van een hoog-laag bureau. Ook wel bekend als een zit-sta bureau. U kunt de werkhoogte namelijk perfect aanpassen aan uw lichaam. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om zittend en staand werken af te wisselen. Een dergelijk bureau is ook goed te combineren met een zadelkruk. Met een zadelkruk bent u verzekerd van een ergonomische werkhouding dankzij de vorm van het zadel. Een goede ergonomische bureaustoel maakt het plaatje compleet. Gedurende uw werkdag kunt tussen verschillende werkhoudingen afwisselen. Firmseats heeft een hoogwaardig zit-sta bureau opgenomen in haar collectie. De bureaus zijn leverbaar in zowel enkel als in duo plekken. Het frame is leverbaar in verschillende RAL kleuren en ook het blad is leverbaar in verschillende kleuren.

Nu de rest nog

De basisbenodigdheden van uw thuiswerkplek zijn nu bekend. Naast een bureau en bureaustoel zijn er nog meer producten die bijdragen aan een aangename en verantwoorde werkplek. Wellicht maakt u gebruik van een laptop. In dat geval is een laptopstandaard erg belangrijk. Het scherm van uw laptop zal rechtop staan en hoeft u niet voorover te leunen. Dit voorkomt nek- en rugklachten. In combinatie met een laptop raden wij aan gebruik te maken van een externe monitor. De monitor kan op de juiste manier gepositioneerd worden doormiddel van een monitorarm of de bijgeleverde standaard. Het voordeel van een monitorarm is dat een laptopstandaard hier eenvoudig aan toegevoegd kan worden. Beide schermen bevinden zich dan naast elkaar. De beeldschermen bevinden zich op de juiste hoogte, als u tegen de bovenste rand van de beeldschermen aan kijkt wanneer u rechtop zit en recht naar voren kijkt. Maak in het geval van een laptopstandaard ook gebruik van een externe muis en toetsenbord. Omdat uw laptop zich bevindt op een standaard is het niet handig om te werken met het ingebouwde toetsenbord en muis. Een externe toetsenbord-muis combinatie dusdanig te positioneren dat het voor u prettig werkt. Tot slot zijn alle externe apparaten zoals een muis, toetsenbord en monitor eenvoudig te koppelen met behulp van een dockingstation. Hierop kunnen alle apparaten worden aangesloten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Advies van Firmseats

Bent u op dit moment op zoek naar een thuiswerkplek en wilt u graag advies op maat? Onze specialisten helpen u graag om tot de juiste oplossing te komen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom. Zo kunt u op uw gemak ons uitgebreide assortiment tafels en stoelen bekijken. Wilt u liever een van onze producten thuis uitproberen? Dat is geen enkel probleem. Wij komen graag langs bij u op locatie. Neem contact met ons op en maak een afspraak!